Don't get too close, it's dark inside, it's where my demons hide.

Don't want to let you down
But I am hell bound
Though this is all for you
Don't want to hide the truth
No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come

 
Imagine Dragons – Demons

10 saker att tänka på när man kommer fram till kassan.

Efter en lång dag på jobbet så har jag bestämt mig för att slå ett slag för oss kassörskor och försöka underlätta vårt jobb genom att ge er alla en liten lektion i hur man beter sig i en kassa.

 

1. När du köper frallor/munkar/bullar eller annat så räkna dem gärna när du tar dem, så slipper jag öppna påsen och försöka räkna dem åt dig.

2. När du står i kön och lagt upp dina varor på bandet så är det ett ypperligt tillfälle för dig att ta fram din plånbok och förbereda betalningen, istället för att göra det när jag scannat in allt och sagt hur mycket det kostar.

3. Tomater, äpplen, kiwi, lime och potatis är runda, så om du inte knyter påsen du lagt dem i är det ganska stor chans att de kommer rulla ut och skyll inte på mig då, det är inte jag som bestämt att runda saker ska rulla iväg.

4. Det är jättebra att du kollar kvittot att allt stämmer, men gör gärna det EFTER att du packat ner dina varor, framför allt när det är många på kö som vill ha utrymmet på bandet till sina varor.

5. Skylten det står "Nästa kassa, tack!" innebär att jag precis stängt min kassa för att jag slutat för dagen eller har fått andra arbetsuppgifter, det betyder inte att jag kommer hålla öppet bara för just dig för att du låtsas att du inte ser skylten eller inte orkar ställa dig i en annan kö, såvida du inte betalar övertidsersättning till mig.

6. Gör inte mitt jobb genom att dra av förra kundens kvitto och kasta på golvet för att ditt kvitto kommer komma om en stund, det gör jag själv när du så långsamt betalar.

7. För guds skull, ANVÄND PINNEN EFTER DINA VAROR!!!! Jag är ingen tankeläsare som vet vilka som är dina varor och vilka som tillhör kunden efter dig. Och om du inte använder pinnen och jag fortsätter scanna in den andra personens varor så skäll inte ut mig.

8. När du betalar med kontanter så GE mig pengarna, håll dem inte bara framför dig så att jag måste sträcka på mig för att nå dem. Under ett femtimmarspass är det inte ovanligt att man betjänar över 350 kunder, om jag ska sträcka mig fram och tillbaka hela tiden så kommer mina axlar vara utslitna innan veckan är över. Du däremot gör den rörelsen max en gång om dagen.

9. Lägg aldrig sedlar eller pantkvitton på bandet när det rullar, om de fastnar eller följer med ner under kassan så kommer jag bara säga "told you so".

10. Ett leende kostar ingenting. Det är roligare att jobba när du hejar tillbaka istället för att bara glo surt och inte svara på tilltal. Tänk om alla hundratals kunder skulle göra det, då kommer alla kassörskor tillslut också att bli sura och då gnäller ni för det. 


RSS 2.0