Delícia, delícia!

Igår höll jag och Lisa på att nästan kissa på oss av skratt, det totally awesome eventet SM i ordvitsar var på besök i Göteborg för att hitta de två bästa göteborgarna som skulle kvala in till finalen i Stockholm i helgen. Vi hann också intaga en mysig fika med mycket prat och trevligheter!


Denna soliga vårdag har spenderats på Hagas terass med juridikplugg, så otroligt spännande och intressant! Har också hunnit med att hänga med B6 några timmar och förbereda för kvällens pub och blivit bjuden på otroligt god grekisk minibuffé. Sitter nu i soffan med en påse isbitar över vristen som är svullen och liknar en mindre trästam. Den är nästan konstant svullen, hård och gör ont. Blir att ta det piano i helgen och låta den vila vilket mindre lätt när det börjar krypa rejält i benen, vill komma igång igen!


Btw så får denna låten mig att verkligen längta till sommaren, parkhäng, en grill och skön musik. Vill ha nuuu!!

Michel Teló – Ai Se Eu Te Pego

Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar.

Såja, nu är jag utbildad för att börja jobba på Plantagen! Bara att vänta på att de behöver hjälp och ringer. Har varit väldigt ambivalent om hur jag skulle göra till påsk, om jag skulle åka hem eller stanna här uppe och hoppas på jobb. Det var väl ganska säkert att jag skulle få i alla fall något, men om det inte skulle bli så skulle det vara sjukt tråkigt att sitta här och bara vänta. Då erbjuder sig bästa mamma att betala min resa hem! Så nu är biljetterna bokade och bara att hoppas att jag får massa jobb innan och efter istället. Avslutar kvällen med en riktigt härlig goding, Kents nya singel 999, första mästerverket från nya skivan Jag är inte rädd för mörkret. Enjoy och god natt!


Irish blood, English heart, this I'm made of. There is no one on earth I'm afraid of.

Helgen har varit som ren terapi för själen helt utan plugg, så otroligt skönt! Var och fyndade på second hand och fikade med Katrin igår och avslutade kvällen på andralång. Hittade två tröjor och ett fint fat för en hundralapp! Inatt sov jag dock som ett as och trodde seriöst jag skulle frysa ihjäl (?) och frös så mycket att jag nästan svettades. Väldigt märkligt. Har spenderat dagen i Haga där det bjudits på B6-möte inför torsdagens pub och sedan promenad och häng med Linnéa. Imorgon börjar verkligheten igen med juridikintroduktion och jobbutbildning!

Förresten så bultade mitt socionomhjärta lite extra i lördags. Vi hittade en kvinna som mådde dåligt liggande på busshållplatsen och snackade med 112 och höll henne sällskap medan vi väntade på ambulans/polis. Senare på natten hjälpte vi en kille och hans halvt medvetslösa/snorfulla kompis med vatten och grejer. Karmapoäng till oss!


Bildbomb!
Våra hästar fick inte följa med in på restaurangen
i fredagskväll utan fick vänta utanför.

MUMS!

Vegetariska läckerheter på en deli i Haga.

Fynd nummer ett.

Fynd nummer två.

Fynd nummer tre.

Get a feeling that I never, never, never, never had before.

Trevlig lördagkväll allihopa! Nu drar jag och Katrin och hänger loss på en pub och chillaxar! ^^


Avicii – Levels - Skrillex Remix

I'm your pusher, you heard me say it.

J A G  Ä R  S Å  L Y C K L I G  ! ! ! ! ! !

Efter ett stort antal timmars slit samt nästan en hel veckas husarrest och isolering är tentan äntligen klar! Ska in till stan om ett tag och vara cool och hänga på kingan och sen ut och käka med fina flickor. Imorgon blir det en heldag med bästa Katrin. Firar denna lyckliga stund med en gammal goding av Henok Achido om ni minns honom? För några (ojojoj, många till och med) år se var jag lycklig när han dök upp på Kristianstadsdagarna. För övrigt var det en väldigt spännande kväll, men what happens in K-stad stays in K-stad, eller hur Jonna? ;)


Finally, jobb på gång!

Score! Jag fick ju jobb dagen efter jag opererades och har ju av förklarliga skäl inte kunnat börja eftersom jag missade utbildningen, segt som fan. Dock vet de inte när nästa utbildningstillfälle blir men, istället ska jag få börja jobba på Plantagen istället! Så på måndag är det utbildning och därefter kommer cashen att rulla in igen. I am a happy panda! ^^

Oops I did it again...

Emma + sömn = hur sant som helst

Var helt totalt slut när jag kom hem igår efter åtta timmar med seminarier. Tänkte ta en liten powernap innan jag skulle sätta igång med plugget och satt ett alarm 20:05. När klockan var 22:27 vaknade jag.. Blev inte så myckiet plugg gjort igår alltså, därför har jag desto mer att göra idag. Har dock precis kommit hem från en hel dags jobb i Skövde, klockan ringde 04:50 imorse och jag är lagom mör nu. Har fått en fruktansvärd träningsvärk i vänstra vaden efter att ha gått och stått en del idag, ankeln är dessutom rejält svullen och ser ut som en trädstam. Kommer bli några jobbiga veckor nu innan jag kan gå trehundra meter ordentligt utan att få träningsvärk, ska bli otroligt skönt att funka normalt igen!

All I ever wanted.

Åhhhhhh alltså ÅHHHH!! Så jävla fett! Tänk dig två olika musikstilar, två asbra artister, det bästa av två världar. Tänk dig att det blir verklighet. Awesome in a box!

+

=
http://soundcloud.com/adrian-lux/adrian-lux-feat-joakim-berg

We gamble to be born again, you know I never wanted to.

Fuck yeah! Halva tentan fixad! Tog ju bara nästan tre dagar att skriva tre sidor hehe. Har varit en förjävla tråkig helg fylld med enbart tentaskrivande. Har varit ute en enda gång på hela helgen, var en snabbis på ica igår för att köpa mer coca cola och lite andra förnödenheter. Har druckit på tok för mycket cola i helgen, kommer ha sönderfrätta tänder och ett gravt sockerberoende på fredag när tentan lämnats in. Måste laga lite linssoppa nu så jag har mat fram tills pengarna ramlar in på kontot på fredag, kan ju inte bara leva på läsk liksom. Har även en presentation tills imorgon att fixa. Ska även trycka in några avsnitt av the mentalist också. Japp, man skaffar sig konstiga vanor och beroenden i tentatider, under första tentan i höstas åt jag så mycket yoghurt och müsli att jag aldrig kommer vilja stoppa det i min mun igen. True story.

Placebo – Allergic (To Thoughts Of Mother Earth)

The after life to keep your eyes on, bitter pill you take today.

Omgz. Var inne och kikade på Kat von D på facebook och hittade denna bilden på en tatuering hon håller på med. Det roliga är att det är exakt något sådant jag planerat senaste året, ganska roligt faktiskt. Till hösten ska den bli verklighet! Underst är ett exempel som bästa Näth målade upp förra våren.

We could have had our time on time but we let it go.

Varning för wall of text! För den som inte orkar ge sig på texten kan jag berätta att den handlar om alkohol, välj själv om ni pallar läsa.

Sedan jag tog av gipset så har foten blivit nästan helt användbar igen, dock kan jag inte ens gå på foten inomhus på grund av hälen. Råkade ju krossa häldynan/fettkudden under hälen som sköter stötdämpningen i höstas och har fått gå med specialsula sedan dess för att försöka bygga upp den igen. Trodde det var bra igen, men att gå i gips utan stötdämpning i fem veckor var tydligen inte speciallt bra så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Under tiden när jag satt och läste lite och funderade över detta fick jag byta ställning för att svanskotan började göra ont. Den råkade jag ju skada förrförra året när jag trillade ner i ett badkar och är ännu långt ifrån bra igen. Kom fram till att den gemensamma nämnaren för de skadorna är alkohol, och då kom jag att tänka på jag även fått hjärnskakning efter en annan blöt kväll. Priset för dessa roliga kvällar är att jag antagligen kommer få leva väldigt länge med denna smärta i både hälen och svanskotan. På grund av olika anledningar har jag inte kunnat dricka alkohol sen slutet av förra året, och det har varit ganska skönt faktiskt. Veta att man slipper ligga totaldäckad hela helgen på grund av utekvällar, slippa ha den där jävla ångesten av att inte minnas vad man gjort eller faktiskt minnas vad man gjort och varje gång man vaknar upp att behöva leta upp sina saker och bli rädd att man supit bort mobil, bankkort eller nycklar. Framförallt slippa ångesten när man kolla bankkontot efteråt, att nu veta hur mycket pengar man inte gör av med på så mycket ångest. Visst har jag haft otaliga otroligt lyckade kvällar med alkohol, men det känns lite sorgligt att man måste dricka för att ha kul. Förutom de tre större skadorna har man ju dragit på sig massa andra mindre skador under årens lopp på grund av alkohol, och rädslan för att kanske slå ut tänder, skada ögonen eller andra allvarliga grejer är alltid lika stor. Tror många minns den ordentliga snefyllan jag fick förra våren, där jag betedde mig fruktansvärt illa åt och fortfarande skäms för och får betala för. Kanske har jag bara blivit gammal? Men det känns liksom inte längre lika kul med alkohol eller lika värt längre. Har faktiskt fått funderingar på att spola spriten helt. Eller i alla fall inte dricka bara för att bli full, våga göra saker, bli mer avslappnad eller tro att man kommer ha roligare. Lika kul man kan ha lika dåligt kan det gå, trust me. Det tål att funderas mer på.

It's funny cause it's true.


Nyper mig i armen för att känna.

Efter x antal mejl och hot om polisanmälan har vi allihopa äntligen fått tillbaka alla pengar vi lagt på den där jävla idioten. Hoppas hen har dåligt samvete och gråter nu, det borde aset verkligen göra!

En annan lite bra sak är att jag klippt av nästan en decimeter av håret och klippt till det så jag fått tillbaks mina lockar! Så fort jag får lite pengar över så ryker utväxten också, frisören hade en toppenidé så det blir en nästan helt ny färg nästa gång!


Man måste ta det lungt ibland, å ni vet att annars sjunker man.

Tänk att något så litet och vardagligt kan lyfta dagen så mycket! Jag pratar självklart om duschen. Idag är det ju fem veckor sedan operationen och sista dagen med gips. Dock tjuvstartade jag lite och har kastat av mig gipset redan nu. Är rejält stel och vågar inte gå på den ordentligt men tog ändå första ordentliga duschen på fem veckor. Så jäääkla skönt! Har även suttit och masserat foten lite, den har ju inte fått så mycket stimulans senaste tiden om man säger så. Känns som att foten är gjord av glas just nu och att jag inte kommer våga gå ordentligt på den än på ett tag. Ska försöka röra den fram och tillbaka nu medans jag njuter av lite tv, förena nytta med nöja liksom!

Timbuktu – Ta de lugnt

Satansjävlarövidiot!

Kul. Verkligen. Trodde jag kommit lindrigt undan med lagboken, hittade en annons om en begagnad sådan ett par hundra billigare än en ny. Ska tillägga att jag köpt måånga böcker från den sidan i flera år och aldrig råkat ut för något, men någon gång ska ju vara den första... Det visade sig att två andra från min klass också köpt exakt samma bok. Hejdå 460 spänn! Dock har idioten gett oss alla tre samma kontonummer så idioten är ju lätt att spåra. Har mejlat puckot och väntar på svar, imorgon går vi i alla fall till polisen och anmäler fanskapet. Är så sjukt jävla förbannad just nu att det knappt går att sitta till. Fan vad jag hatar människor!

Lite ironiskt dock att det är just en lagbok som rövhålet försökt sälja, då borde man ju kunna se i den att det är emot lagen att göra som äcklet gjort.

The moon is on my side I have no reason to run.

Jisses vad jag har nyst idag, jag ljuger inte när jag säger att det säkert är upp mot tio-femton gånger. Som tur är så är det ganska skönt att nysa, annars hade det varit jäkligt jobbigt. Imorgon är det förresten sista dagen med gipset, sedan är min fot en fri kroppsdel igen!

Fun. – We Are Young - feat. Janelle Monáe


ps. under tiden jag skrivit detta inlägget så har jag nyst två gånger, och det tog inte speciellt lång tid att slänga ihop det...

Pakeeeeet!

När jag kom hem i söndagskväll hittade jag två avier i brevlådan. När jag löste in dem visade det sig att jag fått två paket, älskar överraskningar! Ena paketet innehöll två Wella-produkter, ett hårspray och en volymmousse jag fått den stora äran att få testa, ska bli spännande och se om de funkar lika bra som de verkar.



Andra paketet var från tampons for free som jag skrivit om innan. Denna månads samarbetspartner är Sebamed, en kroppsvårdsserie med produkter för både kropp och hår. Fick en läcker necessär med en showeroil, en handkräm och en tvål plus ett extra paket tamponger. Har inte köpt ett enda paket tamponger på över ett år och har ändå hela badrumsskåpet fullt. Gå med du också, det är helt gratis! :)


Tonight we are young so let's set the world on fire.

Farmors gamla hänge 
Saknar dig!

For a minute there I lost myself.

Är tillbaka i götet efter en toppenvecka hemma. Så otroligt skönt att bara vara med familjen och vila. Kändes inte så kul att åka upp hit igen, hade gärna stannat längre men verkligheten kallar. Det sjukaste är att jag i lördagsnatt drömde att det var försommar ute och jag tog årets första dopp ute i en pool samtidigt som jag tänkte att jag kommer att bli förkyld eftersom man alltid blir det på våren/början av sommaren. När jag vaknar upp är jag täppt i näsan och har ont i halsen. Weird. Får hoppas det går över inatt för jag har inte tid med ännu mer sjukdom nu.
När jag skulle åka hem så var tåget (ett x2000), hör och häpna, tio minuter tidigt in på stationen. När tåget väl rullar iväg och konduktören kommer in i vagnen utbrister han Välkomna mina damer och herrar, passa på att njuta av att tåget faktiskt går i tid idag för det är nog första och sista gången det händer.

Syrran i mitt gips.

Jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden, bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon.

Var ute på en lång solskenspromenad igår med trevligt sällskap och blev bortgift till en urgullig fyraåring. Vaknade imorse och solen hade bytts ut mot en jäkla massa snö, inte riktigt okej alltså. Som om inte det vore nog så har det varit ett litet vattenfall från taket i mitt gamla rum hos pappa och lägenheterna ovanför så allt vatten är avstängt i heeela huset. Och jag som verkligen behöver duscha, oh darn it!

It was all so strange and so surreal, that a ghost should be so practical.

Jisses amalia vad jag är stolt över mig själv! Inte nog med att jag tvättat, jag har dessutom skrivit klart tre sidor av tentan! Från total hopplöshet till i alla fall en liten gnutta hopp. Har snackat med underbara pappa också och fått pepp-sms av fina vänner. Känns bra just nu!

Florence + The Machine – Only If For A Night

Jag tror på duvan som vet vart den ska, jag tror på godhet och bättring.

När jag gick förbi a-lagarnas stammisbänkar vid Olskroken idag ropade en man efter mig: Öhh, du klär i det där gipset! Skumt nog blev jag glad. I alla fall någon som såg mig idag, jag menar verkligen såg. Att vara osynlig är nog det värsta som finns. Precis som min pälsabstinens. Ska bli skönt att komma hem och kela loss lite med alla djuren!

Dagens hämndtips.

Efter att radiotjänst ringt mig idag (igen... still not got a tv!) kom jag på en av de, förmodligen, bästa sätten att hämnas- anmäl personens tv-innehav! Funkar dock bara om personen faktiskt har tv, men fasen vad kul i så fall! Snacka om in-your-face-biatch-moment!

Alternativt kan man publicera bilder på personen i ansiktsmask, också ganska effektivt tror jag.


Only if for a night, and the only solution was to stand and fight.

Vilken härlig dag detta varit! Suttit och fikat och lapat sol inne i stan med Therese och Ira. Underhållningen stod en rätt rolig clown för, han bara började showa loss där på torget, jäkligt kul! Kollade i lite affärer med Ira och avslutade med ett besök på konstmuseet. Skulle kunna gå där inne hur länge som helst! Ska chilla loss lite nu med pizza, cola och film. Awsum!

Sooooool!!

Eva Mudocci av Edvard Munch.

Violin concert av Edvard Munch.

Staty av Tobias Sergel.

Rolig staty med en speglandekula plus Ira i bakgrunden.

True story.


Det är bara minnen för livet och du tar allting för givet.

Känns som att den här låten sammanfattar allt rätt bra. Det är världskrig av tankar i hjärnan, vet faktiskt inte riktigt vilken sida som vinner. Vet dock att det lär bli ett långt krig...

Kent – Visslaren

RSS 2.0