Dagens ord: orre.

Jisses! Idag har det varit Göteborgskravaller fast för ungdomar. Det har varit polishästar, polishelikoptrar och piketen inblandade. Orsak? Ett Instagramkonto som hängde ut unga tjejer som horor och skrev ut påstådda sexaktiviteter med namngivna killar. Skolan tjejen som skapade kontot gick på har legat nerstängd idag, Nordstans ena ingång blockerades och spårvagnstrafiken låg nere i Brunnsparken ett tag. En film spreds där en tjej, misstänkt för att ha spridit bilder till instagramskaparen, blev misshandlad. Den 17-åriga tjejen bakom kontot har suttit i förvar hos polisen hela dagen efter att ett 40-tal ungdomar samlats utanför hennes hem igårkväll. Det florerar rykten om självmord bland de många tjejer som hängts ut, och många av de uthängda tjejerna är inte mer än 13 år. Grupper på Facebook har tagit vid och fortsätter hänga ut tjejer, och en grupp startades till och med med uppmaning att slå ner 17-åringen.
 
Tänk vad en sådan sak som internet kan få fart på grejerna. Det som kanske startade som en slags hämnd/svartsjukegrej på Instagram eskalerade och kommer sätta spår i mångas liv. Det är vid sådana här händelser man förstår varför det finns åldersgränder på Facebook, Instagram och liknande sidor. Som ung är inte hela konsekvenstänkandet helt utvecklat och det kan vara svårt att kunna förutspå hur en sådan grej kan sluta.
 
Sen föreslås det att vi ska ta efter vårt grannland Norge och ge sjuåringar egna bankkort att handla för. Say what!? Visst, tekniken går framåt men barn utvecklas inte fortare för det. Att 13-14-åringar hängs ut och kallas för horor och slampor är helt sjukt. Man reagerar inte längre när man hör unga tjejer och killar skrika sådana ord efter varandra på stan, inte heller när man ser unga klä sig eller agera som vuxna, man förväntas att växa upp fortare nu för tiden känns det som. Eller är det som man själv börjar bli gammal. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst. Eller jo, det är att hela samhället håller på att gå utför allt snabbare för varje år som går. Snart verkar det inte finnas något hopp kvar för mänskilgheten över huvudtaget. 

Kommentarer
Postat av: ethel

"Visst, tekniken går framåt men barn utvecklas inte fortare för det." Bästa meningen jag hört på länge, så sann.

2012-12-19 @ 08:06:59
URL: http://ehol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0