Maria går på vägen som leder in till byn. Hon sjunger och hon skrattar åt lärkorna i skyn.

Happy freaking new year! 
Vi ses på andra sidan!
 

Av lögn är du kommen och lögn ska du åter bli, bara ord och ingenting mer.

Mjau! Jag har gått och skaffat mig en katt. En söt tvåårig norsk skogskatt ska få följa med mig hem nästa vecka. Har redan börjat köpa mig kärlek genom att sticka till honom en och annan godisbit då och då. Hade gärna tagit med mig en liten åtta dagar gammal hundvalp i fickan också. En mer eller mindre märker de nog inte, de är så otroligt söta att man nästan får hål i ögonen!!
 
Min nya sambo Charlie!

Öppet brev till Erik Almqvist (SD)

Läste detta på en blogg häromdagen och skrattade så jag höll på att kvävas av mitt eget saliv. Bästa (och mest sanna) jag läst på länge!

 

 

 

Ett öppet brev till Erik Almqvist (SD)

 

Hej Erik,

 

Vi har fått veta att du har flytt till Ungern. Vi skriver dels för att ställa några frågor och dels för att varna.

 

Men först frågorna;

 

1. När du nu bor i Ungern så utgår jag ifrån att du inte alls kommer att umgås med andra svenskar där, eller? Du kommer väl söka dig ifrån dessa grupperingar och hitta ungerska vänner? Så du kan assimileras så snabbt som möjligt.

 

2. Språket. Det får väl bli slut med svenska i hemmet, eller? När du nu kommer till Ungern så tar det väl inte mer än ett par månader innan du talar som en infödd ungrare, visst?

 

3. 15 mars, nationaldagen,
20 augusti, Kung Stefan firas.
23 oktober, revolutionen -56.

 

Vi antar att du är ivrig att lägga dessa datum på minnet så du vet när du ska inhandla råvaror till högtidsgulaschen, eller ska vi säga ”Pörkölt”?

 

Mycket att tänka på herr Almqvist.

 

Men nu till varningen;

 

Jobbik – Ungerns högerextrema parti som tagit sig ganska långt in i maktens korridorer. Skrämmande faktiskt.
Ja i synnerhet för er invandrare. De tycker att flyktingar (som du ju nu är) ska få hjälp i sitt eget land. De kan ju inte veta att du har fått det lite hett om öronen här på hemmafronten.

 

Din sort har utsatts för alla möjliga vansinnesdåd av ingen annan anledning än att ni kommer från ett annat land. En annan kultur. Hemskt! ”Hur kan det vara på det här viset?!” tänker du säkert. Vi skakar våra huvuden med dig, Erik. Låter blicken falla till marken i skam å deras vägnar.

 

Men vet med dig, Erik, att hur jobbigt det än blir för dig där i Ungern så finns det en klar majoritet här i moder Svea som står på din sida i den här kampen. Du har rätt till ett drägligt liv där borta. Du har rätt till din protestantiska tro. Att utöva den utan repressalier från trångsinta katoliker.

 

Håll fast i den du är. Tro på din rätt att leva i deras land. Världen tillhör oss alla, eller hur Erik? Och när någon halvfull ungrare kallar dig ”jävla babbe” så vill vi att du rätar på ryggen, ser honom stint i ögonen och säger;

 

”Det här är mitt land”

 

 

Vänligen – Sverigedemokraterna ut ut riksdagen 2014


Dagens ord: orre.

Jisses! Idag har det varit Göteborgskravaller fast för ungdomar. Det har varit polishästar, polishelikoptrar och piketen inblandade. Orsak? Ett Instagramkonto som hängde ut unga tjejer som horor och skrev ut påstådda sexaktiviteter med namngivna killar. Skolan tjejen som skapade kontot gick på har legat nerstängd idag, Nordstans ena ingång blockerades och spårvagnstrafiken låg nere i Brunnsparken ett tag. En film spreds där en tjej, misstänkt för att ha spridit bilder till instagramskaparen, blev misshandlad. Den 17-åriga tjejen bakom kontot har suttit i förvar hos polisen hela dagen efter att ett 40-tal ungdomar samlats utanför hennes hem igårkväll. Det florerar rykten om självmord bland de många tjejer som hängts ut, och många av de uthängda tjejerna är inte mer än 13 år. Grupper på Facebook har tagit vid och fortsätter hänga ut tjejer, och en grupp startades till och med med uppmaning att slå ner 17-åringen.
 
Tänk vad en sådan sak som internet kan få fart på grejerna. Det som kanske startade som en slags hämnd/svartsjukegrej på Instagram eskalerade och kommer sätta spår i mångas liv. Det är vid sådana här händelser man förstår varför det finns åldersgränder på Facebook, Instagram och liknande sidor. Som ung är inte hela konsekvenstänkandet helt utvecklat och det kan vara svårt att kunna förutspå hur en sådan grej kan sluta.
 
Sen föreslås det att vi ska ta efter vårt grannland Norge och ge sjuåringar egna bankkort att handla för. Say what!? Visst, tekniken går framåt men barn utvecklas inte fortare för det. Att 13-14-åringar hängs ut och kallas för horor och slampor är helt sjukt. Man reagerar inte längre när man hör unga tjejer och killar skrika sådana ord efter varandra på stan, inte heller när man ser unga klä sig eller agera som vuxna, man förväntas att växa upp fortare nu för tiden känns det som. Eller är det som man själv börjar bli gammal. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst. Eller jo, det är att hela samhället håller på att gå utför allt snabbare för varje år som går. Snart verkar det inte finnas något hopp kvar för mänskilgheten över huvudtaget. 

‎800 araber, du kan pissa på mig, du kan pissa på mig!

Såhär i tentatider så gör jag allt för att inte hinna skriva på tentan. Ikväll har jag bland annat läst fellyssningar av låttexter (obs, väääldigt skrattframkallande!) och kollat på nytolkningar av filmsekvenser. Också det väldigt underhållande! Och eftersom jag har lyckats bli förkyld IGEN (!!!!!!!) så sitter jag och skrattar och nyser om vartannat. Måste vara en väldigt rolig syn och ganska jobbigt för mina stackars grannar.
 

Hon har fått lära sig att hedra sin far med gråten i halsen och med rumpan bar.

Tentaskrivandet verkar aldrig ta slut...
 
 
 
 
Dia Psalma – Hon Får...

Shine bright like a diamond.

Har precis kollat på avslutningen av musikhjälpen och storbölat. Över 23 miljoner har kommit in på 144 timmar. Så många fina människor som ställt upp och donerat, sålt och hjälpt till för att ge barn i slummen chans till rent vatten, och alla barn som skänt pengar. Blir rörd långt in i själen och tänker att det kanske finns ett hopp för människan ändå! På B6 julsittning i onsdags lyckades vi samla in 5000 kronor, en liten del i alla fall! Synd att det bara sker en enda gång om året, att denna gilvmildhet inte alltid finns. Men allt sätts i perspektiv och man inser än en gång hur otroligt bra man själv egentligen har det.
 
Bild från sverigesradio.se

Bebisar!

Söta fina lilla Ronja har fått sju små bebisar! Så gissa vad jag kommer att underhålla mig med när jag åker hem i jul!

I’m waking up to ash and dust. I wipe my brow and sweat my rust, I’m breathing in the chemicals.

Så stressad som jag är nu har jag inte varit på riktigt länge. Det är uppsats, tenta, jobb, föreläsningar och snart jul. Det är så mycket att jag blir helt paralyserad och får nada gjort. Om jag överlever nyår ska bli spännande att se. 
 
 
Imagine Dragons – Radioactive

Why do the birds go on singing, why do the stars glow above. Don't they know it's the end of the world?


Been dreaming of this since a child, I’m on top of the world.

Dagen i siffror
 
Antal
snoozade minuter: 50
minuter spenderade på buss/spårvagn: 102
ord transkriberade: 0
interbjuer vi lyssnat igenom: 2
skrattanfall: minst 5 (ni ska bara veta hur roliga intervjuer låter i slow motion!)
gånger min micro använts: 3
julklappar färdiga: 2
varor scannade på jobbet: 2620
kunder på fyra timmar: 256
kilo sålda clementiner: jäääääättemånga  
avsnitt av Desperate Housewives: 2
skickade sms: 18
sökta lägenheter: 2
nysningar: 3
gånger jag vänt mig mot solen för lite sollapande: många
minusgrader just nu: 13,0
gånger jag drömt om chokladtomtar: 6523
lästa bloggar: 5
nya låtar inlagda på ipoden: 17
spenderade kronor: 0
 
 
Imagine Dragons – On Top Of The World
 

I take a moment to relax, before I do anything rash.

Just nu har jag ungefär noll socialt liv känns det som, fast vem behöver det egentligen när man har litteratur och transkriberingar att sysselsätta sig med!? Ska bli skönt när uppsatsen är klar och vi kan återgå till ett ganska normalt liv igen. Ses på andra sidan!
 
 

City of Dreams.

 

Dagens stora nyhet.

STOPPA PRESSARNA!!!

Det har kommit snö i år IGEN! Jisses, vem hade kunant förutspå det liksom!? Mängder av bilar/bussar/lastbilar har åkt av vägen runt om Göteborg idag och det uppstod kaos vid Nordstan när jag kom tillbaka i eftermiddags då en lastbil gått sönder/fastnat och lååånga köer med bilar, plogbilar, bussar, spårvagnar och bärgningsbilar trängdes med varandra och än sålänge har det bara kommit drygt två centimeter snö ute. Yay vintern är här! (skjut mig alternativt låt mig få gå i ide...) 
 

Har i alla fall varit ute i snön och power walkat med Lisa ikväll. Är jäkligt stolt över oss att vi trotsade de sju minusgraderna och tog oss ut ändå! Lite te på det och något mer avsnitt av Desperate Housewives innan vi säger gonatt.
 

Desperate Housewives.

Japp, nu är det officiellt. Jag och Desperate Housewives är numera bästa vänner. Vi har spenderat måååånga timmar tillsammans och skrattat, varit arga och idag storbölade vi tillsammans också. Kan inte se hur jag ska överleva utan dess sällskap nu när jag snart är igenom hela sista säsongen. Kommer bli väldigt tomt utan er!
 

RSS 2.0