No one laughs at God in a hospital, No one laughs at God in a war.

Dagens humor, från Åhlens.


Kill everybody.

Det gör lite ont i mig bara av att titta på vissa av bilderna, stackars lilla kanin! Men kul är det haha.

http://existenz.se/out.php?id=42217

Scary monsters and nice sprites.

En riktigt trevlig helg är till ända och jag är lite smått schleten. Natalie fyllde år igår vilket vi firade med tårtbuffé från himmelriket, det godaste min mun smakat på länge! På kvällen drog vi till Rio Rio och dansade loss bland orangea glowsticks och utklädda småfolk. Riktigt trevligt! Natalie klädde ut sig till död med riktigt verkliga tattos och fejkblod och jag var Natalies mördare. Det blev en uppdaterad look från i torsdags med lösögonfransar långa som spindelben, för att inte dö av irritation så fick de klippas av typ en centimeter. Men kul var det! Det sötaste var den lilla döden och den lilla screamkillen som kom och bus-eller-godisade, jag dog lite av gullighet!!


För att någon blir gammal idag!

Idag fyller Natalie år, hon blir gammal, hela tjugotvå! Det bästa av allt är att hon är häääääääär i Göteborg! Inne i mitt badrum just för tillfället och pudrar näsan inför en stundande frukostbuffén inne i stan. Ikväll blir det party! Sweetness in a box så att säga!

Baby cause in the dark you can't see shiny cars.

Igår var det Halloweenpub, min första jobbkväll med B6. Det var riktigt skoj! Det roligaste av allt var nog när vi under förberedelserna stekte hamburgare till alla så vi kunde käka innan puben började. Jag tog över stekningen och påbörjade sedan byggandet av min hamburgare när jag känner att det är något som inte riktigt stämmer. Då kommer jag på att juste, jag är ju vegetarian! Haha lite fail där...

Beneath the sheets of paper lies my truth.

Hemma från en minst sagt intressant och mysig dag i goda vänners lag. Utställningen var väldigt intressant och väldigt tänkvärd. Det var ett mexikanskt par som lånat ut tavlorna till Göteborgs konstmuseum, så för första gången någonsin visades Frida Kahlo och hennes man Diego Rivera tavlor upp i Sverige. Det var lite annorlunda tavlor av Kahlo än de man är van att se henne göra, dock var de ändå väldigt detaljrika och innehöll många självporträtt. Rivero hade dessutom målat ett porträtt på kvinnan, Natasha Gelman, som lånat ut tavlorna tillsammans med hennes man Jaques. Tog inga bilder inne på muséet eftersom bilderna inte skulle bli rättvisa hur tavlorna ser ut i verkligheten, men här är några exempel, alla lånade från Göteborgs konstmuseums hemsida.
Bruden som blir skrämd när hon ser livet öppna sig, Frida Kahlo.


Självporträtt med apor, Frida Kahlo.


Självporträtt som Tehuana eller Diego i mina tankar, Frida Kahlo.


Kallaförsäljare, Diego Rivera.


Porträtt av Natasha Gelman, Diego Rivera.



Det fanns en massa andra spännande avdelningar på muséet att kolla på. Det mest coola vi hittade var denna strippa i jätteformat som roterade, ashäftig!





En regnig version av Hammarkullen.

Jumjum, har sovit 13 timmar inatt och det var riktigt jäkla skönt! Enda nackdelen är att dagen försvinner ganska fort.. I vilket fall som så har dagen spenderats i Hammarkullen med Tom på kulturvandringen som anordnades. Det var riktigt spännande och vi gjorde allt från målade känslor, kollade på konst, lyssnade på musik till att kolla på dans. Det mest spännande var den kamerunska dansen, jätterolig kulturkrock mellan den kamerunska kulturen och det svenska samhället. Försökte få bild på dem men de ville inte stå stilla, därav de suddiga bilderna. Vi fick även kolla in hur deras dräkter var gjorda, olika sorters masker de använde, matkulturen, musiken och deras traditioner. Varför gör man inte sånt här oftare!? Imorgon blir det i alla fall ännu mer kultur då vi ska besöka Göteborgs konstmuseum och kolla på en utställning av Frida Kahlo och Diego Rivera!


En känsla som stannar kvar och värmer.

It's getting late
I think my time is running out

No-one special
Nothing lasting within inside

How should I stay calm
When panic lies just ahead

Everyone can see my youth
Hanging by a thread


No subtle men
Came to my town
No subtle men
Begging for my hand

I'm one of few who's left
When everyone has gone
The train is leaving
And it's too late to get on


So much for running
When no-one stays to wait

For another broken promise
To slip my mind by mistake

Who would take my word
On anything these days

I felt so many times
Saying I'm gonna change

No subtle men
Came to my town
No subtle men
No lifelong friend
Lives in my town
No subtle men
Begging for my hand


Anna Ternheim – No Subtle Men

Ambitionen var ett långsamt gift, du höll ut länge men du föll till sist.

Jag checkar ut nu. Jag är inhumant trött, somnade tre gånger på en tvåtimmarsföreläsning i förmiddags. Hjärnan känns som en halvt urvriden tvättsvamp och kroppen känns som en stelnad lerfrigur. Ska försöka återhämta mig i helgen och samtidigt försöka börja läsa de där 1299 sidor som ska läsas i denna delkursen. I need more than just a good luck...  Ska även försöka fila lite på vem jag faktiskt är. Alla dessa otroligt intressanta föreläsningar med spännande ämnen, människor som vet vad de vill, vilka de är och vad de tycker om saker och ting gör mig förvirrad. Får se om jag går in i nästa vecka något smartare eller bara ännu mer förvirrad. Trevlig helg!


Alpha Beta Gaga.

Viva la tacos!
Ikväll blir det tjejkväll med tacos och tillhörande roligheter! Tjuvade dock lite och käkade tacos hemma hos Tom igår, veganskt igår och vegetariskt idag. Passande nog firar jag och vegetarianismen en månad idag. För övrigt mår jag inte helt hundra idag. Ska ta en liten lur innan det är dags att bege sig av mot Tuve och Ira :)

Jag tror du söker efter mer än du ser, men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar.

Fuck, jag har undankommit många gånger, men efter att varit på hugget och hängt ut många andra har jag åkt dit själv nu. Jag tog en powernap i Linnésalen på rasten och hamnade genast i "Vi som sovit i Linnésalen"-gruppen på fb. Dock somnade jag till två gånger på sjävla föreläsningen men som tur var så märkte ingen det. Man vågar knappt ens tänka på att slumra till lite. Därför hade jag mössa och luvan över huvudet när jag sov så att man inte direkt kunde se mitt ansikte. Det gäller att tänka strategiskt! :P

Har städat lägenheten och lite annat hemmafruarbete. Ska påbörja den långa vanfringen hem till Lisa för pizza/kebab/sallad och film. Vi kollade på Mulholland Drive i lördags och satt mest som gapande fågelholkar och fattade nada. Nu har vi läst på lite och vet hur vi ska göra för att fatta handlingen. Det är en psykologisk thriller så man måste verkligen vara på hugget för att hänga med. Så nu ska vi sitta med listor över ledtrådar och grejer så vi kan få den där aha-upplevelsen som gör att man känner sig så smart!


But there's nothing stranger than to love someone.



White Lies – Strangers

Kom & var min vän för en sekund när kvällens första frusna stjärnor vaknar.

Jag har gått runt och trott att det varit söndag idag hela dagen. Gissa om jag blev glad när jag kom på att det var lördag! Tror det var för att jag brukar laga massa mat på söndagar, men så gjorde jag det idag istället. Blev grillade rotsaker i ugn med solrosfrön och en rotsakspytt med basilika, chili och pumpakärnor. Nu ska jag snart inhandla snacks och sen knalla hem till Lisa för en kväll i filmens tecken.

Kvällen igår var mer än trevligast och innehöll allt från fjortislåtar, shots, galen dans, te och brownis till kattmys. Olivia har väääääärldens sötaste katter! Försökte övertala henne att få ta med mig en hem men fick inte det. När jag skaffar katter (ska ha två ursöta kattbebisar! ♥) så ska de antingen heta Nagini & Kärleksmums, eller Payne & Foucault efter de två underbara herrarna som florerar överallt inom teorier i det sociala arbetet. Så det så!

Söt, sötare, Soya!

Full på öl, full på vin, full på sprit, full i fan.

Oj min gud vad senaste dagarna varit fullproppade! Ingen ro och ingen vila, dagen efter tentainlämning och slutseminarium var det påt igen och vi fick ut nya kursens hemtenta och sjuhelskottasmycket information. Idag åkte jag hemifrån vid sju imorse och var hemma vid fem, [email protected].

I vilket fall som så blir det liten klassfest ikväll. Eller ja, 10-gruppsfest. Vi har ju nästan aldrig föreläsningar eller något med hela klassen, så vår lilla grupp ska ha fest istället för att storfira att tentan och första kursen är avklarad. Vi var ju på Kingan i onsdags och småfirade, men ikväll smäller det! Vet dock inte om jag orkar ut efter att vi förat klart hos Olivia. Det återstår att se. Bon voyage och trevlig fredagkväll!


You're just human, did you notice? Damn right.


Looking for heaven for the devil in me, well what the hell I'm gonna let it happen to me.

Oh yeah I'm good! Tentan är klar och ska bara kollas igenom imorgon innan den ska skrivas ut och lämnas in, grrrraaaaooow! Nu ska jag ta en lång jävla promenad med allt för hög musik i öronen och njuta av mörkret och den friska luften. Livet rullar på igen!
Florence + The Machine – Shake It Out

Hoping for the best but expecting the worst, are you going to drop the bomb or not?

Måste. Ta. En paus. Har suttit i stort sett hela dagen instängd i mitt lilla rum med hemtentan. Böcker, papper, kollegieblock, ännu mer böcker och ett helt berg med mer papper har tagit över min säng. MEN, snart har jag gjort två tredjedelar och har alltså bara cirkus 1,5 sidor till att skriva imorgon och sen är skiten klaaaaar! Känner redan en liten smak av segerns och tentaölens sötma på tungan!

Dock, precis som vanligt när det är mycket att göra och hjärnan är fullproppad, börjar den där lilla oron komma smygande. Alltid ska det vara något.. Denna gången är det för att tiden går så evinnerligt fort (jag vet, jag börjar bli gammal). Nu när jag sitter och läser om socialkonstruktivistiska teorier och kommunikationsteorier och om hur de påverkar vårt samhälle börjar jag känna mig gammal. För inte alls så längesen (känns det som) satt jag och pluggade kommunikation och hur den såg ut på olika plan, och nu sitter jag och läser om hur de kan skapa sociala problem istället. Det jobbiga är att jag fattar det jag pluggar nu, vilket innebär att jag har pluggat detta så pass länge att jag börjar komma in i det, alltså har tiden gått och jag har blivit äldre. Men omg! tänker säkert ni nu, men det är när man kommer till sådanahär insikter då man inser att livet faktiskt inte är så långt. Åldern är ju bara en siffra och det finns ju inga garantier på att man kommer leva tills man är 70 år. Det finns så mycket man borde hinna med innan man säger godnatt en sista gång. Vi bara rusar på precis som om det faktiskt finns en morgondag, trots att det kanske inte kommer finnas någon. Det gäller helt enkelt att inte växa upp för fort, vuxen finns det tid att vara senare, men skulle det inte finnas något senare så gör det ingenting eftersom man som ung oftast har mindre problem och mindre gråa hår att oroa sig för.

Ujujuj med svammel. Men det jag vill ha sagt är att passa på att göra sånt du vill göra nu, för snart är det för sent för det.

Åter till tentan!


Alphaville – Forever Young

Turn away cause I need you more, feel the heartbeat in my mind.

Nu jävlar ska tentan slaktas, spöas och fixas. Hejdå sociala liv, ses på onsdag!

Rihanna – We Found Love

Skrattfest med gamla godingar!


Problem med svenskan - syftningsfel.


Det är trist att jobba så jag sitter och joddlar och groggar vodka med diskmedel och fiskleverolja.

Jag är helt totalt sjukt trött. Skulle ta en powernap igår men vaknade 4,5 timme senare. En liten vända sen tillbaks i sängen. Skulle upp tidigt idag innan skolan och plugga, råkade snooza till en liten stund innan jag skulle åka. Har sovit närmre 14 timmar senaste dygnet men är fortfarande übertrött. Satt på bussen imorse och höll på att få ångest för att det är så mycket med tenta och skit och jag bara skjutit upp det. Tre koppar varm choklad, en delicatioboll och en kanelbulle senare har jag bara en grym huvudvärk men är glad igen. Ska ha kul med Jennifer och skratta massa nu och sen sova. Idag var jag smart och genialisk och började fatta tentan, så imorgon och hela helgen kommer bli awesome. Not.


Ett sällsynt exemplar.

I parken vid Hagakyrkan finns det snuskiga träd.
Man tycker att de åtminstone kunde gömt sig bakom en buske eller något...


I wear my heart upon my sleeve, like a big deal.


Vi har aldrig kunnat enas, sjunga "We shall overcome".

En liten update på den vegetarianska fronten:

Idag har jag varit vegetarian i 1½ vecka och det känns awesome. Åt bacon som sista köttmåltid förra torsdagen och har sen dess bara varit sugen på kött en enda gång, och det var när det luktade tacos i hela lägengeten. Det var alltså lättare än jag trott. Dock räknar jag med några återfall men det tillåter jag nu året ut. Sitter och mumsar på linsgryta med quinoa som jag precis gjort. Den är väldigt mycket godare än vad den ser ut, och vääldigt mycket varmare! Dessutom är det billig också, cirkus en femkrona per portion ^^

Gröna linser, röd paprika, morot, ärtor, sojabönor, kidneybönor, sockerärtor,
broccoli, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten. Voila!

RSS 2.0